Skip to content

INFORMÁCIÓBIZTONSÁG

I

Információbiztonság irányítási rendszer szolgáltatások

Eltérés elemzés

ISO 27001 bevezetés

Jogszabályi megfelelés

Belső auditok

Rendszer karbantartás és támogatás

ISO vagy más biztonsági irányítási rendszer bevezetése nem egyszeri feladat. Szakértőink segítenek rendszerének folyamatos akár hosszú távú fenntartásában, karbantartásában és dolgozóinak oktatásában.

Megfelelés értékelés

Miért fontos az információbiztonság?

TÉNYEK

  • o Világszerte 2021-ben hetente 40%-kal több támadás érte a szervezeteket, mint 2020-ban.
  • o A ransomware támadások száma továbbra is növekszik, 93%-os növekedést értek el éves szinten. Világszerte minden 61 szervezetből 1 érintett hetente ransomware által.
  • o A szervezetek 94%-a lehetővé teszi a távoli hozzáférést a vállalati alkalmazásokhoz és eszközökhöz nem felügyelt és felügyelt eszközökről, míg 17%-uk számolt be arról, hogy csak a vállalat által kezelt laptopokról teszi lehetővé a távoli hozzáférést.
  • o A Gartner előrejelzése szerint 2025-re a felhőbiztonsági problémák 99%-a emberi hiba következménye lesz az eszközök és a felhőbeli biztonság beállítása során.

forrás: blog.checkpoint.com

ISO 27001 szabványról

  • Az ISO/IEC 27001 egy széles körben ismert, és az információbiztonsági irányítási rendszerre (röviden ISMS – Information Security Management System) vonatkozó követelményeket előíró szabvány.
  • Az ISO/IEC 27000 szabvány családban több mint egy tucat szabvány létezik. Alkalmazásuk lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy biztosítsák az olyan vagyonelemek biztonságát, mint például a pénzügyi információk, a szellemi tulajdon, az alkalmazottak adatai vagy a harmadik felek által rájuk bízott információk.